13 Şubat 2012 Pazartesi

3 İDİOTS. SLOMDOG MIILIONAIRE TADINDA...


 “Son zamanlarda izlediğim en iyi filmlerden” cümlesiyle başlayan bir yorum varsa karşınızda bence yorumu okumayın bile. Yorumu okumakla kaybedeceğiniz zamanı filmi izlemeye başlamak için kullanın. Kullanın ki bir an önce bu başyapıttan geri kalmayın. Bu önerime rağmen yinede yorumu okumaya devam edecekler olduğunu varsayıp ufak notlar vereyim filmden.

Aslında film bir arkadaşımın çok ama çok zekice “sınav kağıtları” bölümünü anlatmasıyla ilgimi çekti. “Ama çok iyi bir film değil” diye eklemesine rağmen o iyi fikir uğruna bile izlenir bu film dedim kendi kendime. Ve filmden sonra önce arkadaşıma sonrada kendime teşekkür ettim.

O kadar eğlenceli ki film bir saniyesinde bile sıkılmayacaksınız. Hikayesi baştan sizi alıyor içine. Hep bir merak unsuru var. Filmin aslında birden çok finali var. Merak ettiğiniz ve filmin sonunda öğreniriz artık dediğiniz bir çok şeyin cevabını filmin ortalarında öğrenmeye başlıyorsunuz. Bu yönü de Slumdog Millionaire’e benzetiyor filmi. Aslında en az onun kadar iyi bir film olmasına rağmen çok duyulmamış olmasının nedeni içinde bir Amerikan parmağının olmaması. Fakat bollywood sineması hollywood sinemasına karşı güçlü duruşunu devam ettiriyor.

Film eğlenceli olmasına rağmen aynı zamanda derin içeriğe sahip. “Hayallerinin peşinden koş” klişesini o kadar güzel işliyor ki klişe olmaktan çıkartıyor. Nesneleri (mesela kalem) o kadar güzel kullanıyor, öyle güzel anlamlar yüklüyor ki kaleme bile hayran kalıyorsunuz. Eee tabi bollywood filmi diyorsak müzik ve dans olacak. Danslar konusunda yorum yapmayacağım fakat müziklerini film bittikten sonra dinlemeye devam ettim. İlk dinleyişte bile oturuyor kulağa şarkılar. Bu yönüyle de slumdog’la çok rahat yarışır.

Yönetmen, senarist yada prodüktör. Kim ise bu filmin fikir babası ülkesini tanıtmayı ilke edindiği kesin. Hindistan hakkında o kadar çok öğreniyoruz ki filmde kalkıp gitsek zorlanmayacağız yani. Asıl önemli olan film bunu yaparken bırakın sıkmayı, acayip şekilde eğlendiriyor bizi.

Sadece eğlence mi var filmde. Kesinlikle hayır. Gözlerinizin dolacağı sahnelerde oldukça fazla.

Oyuncuları neredeyse tanımıyoruz. Bir tek  Rancho rolüyle izlediğimiz Aamir khan’ın Ghaniji filmini izleme şansı bulmuştum. Orada da çok farklı bir rolde iyi bir iş çıkarmıştı. Ayırmadan söylüyorum hepsi ama hepsi çok çok iyi oynuyorlar. Fakat ben her filmde bir favori oyuncu seçiyorum kendime. Bu filmde ise favorim Chatur rolüyle izlediğimiz Omi Vaidya. Abartılı oyunculuğu ve iticiliği ile muhteşem bir iş çıkarmış.

 Yorumu buraya kadar okuyup vakit kaybetmişseniz bile bari bundan sonra vakit kaybetmeyin ve bir an önce filmi izleyin lütfen. İyi seyirler….




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder