6 Şubat 2012 Pazartesi

MODERN ÜSTÜ ÇAKMA ROBİN HOOD....

“Ahhh ahhh ve de bir kez daha ahhh. Bu büyük zeka nasıl olurda kendini bu kadar basitleştirebilir. Basit bir modern üstü robin hood çakması film değil senin yapman gereken sayın Andrew Niccol. Umarım bu çağrımı duyup kendine çeki düzen veririsin” deyip kendimi çok büyük bir sinema eleştirmeni yapıp yönetmeni azarladığım nutkumu bitirdiğimde film hakkındaki görüşümü belli etmiş oldum zaten. Yönetmeni, gözümüzde büyütüp aslında çok da kötü olmayan bu bilim kurgu filmini beyaz gömleğindeki leke olarak gösteren başyapıt altı işler yapmış olması. “The Truman show”da  bu adamın zihninin eseri “lord of war” da. Bu iki mükemmel referans diğer filmlerini yazmamızı gereksiz kılmaya yetiyor. Hem iyi senarist hem de iyi yönetmen olan bir  adam bu kadar mantık hatasıyla dolu bir film yapabilir mi.  Filmin hemen başında ana karakter Will Salas bize gelecektesiniz ve durum budur diye güzel bir açıklama yapıyor. Fikir çok iyi. Herkes 25 yaşına kadar geliyor ve vücut bu yaştan sonra genetik olarak yaşlanmıyor. Herkes güzel herkes yakışıklı( bu haliyle bana biraz suretler filmini hatırlatmadı değil). Fakat sonra ancak 1 seneniz kalıyor yaşamak için. Uzun yaşamak için çalışmanız lazım. Para değil zaman kullanılıyor artık. Bu açıklamalardan sonra yönetmen referansıyla da harika bir film izleyeceğiz galiba dedim. Fakat film ilerledikçe bu heyecan kendini hayal kırıklığına bıraktı. Karakterlerin altı boş. Beni tek tatmin eden karakter zaman koruyucusu raymond leon. Diğerlerinden farklılaşıyor hep. Filmde bir çok mantıksızlık var. Mesela silahlar. Her şey ilerlemiş silahlar aynı. Zaman çok çok değerli fakat çok ve de çok kolay çalınabiliyor. Annesini düzene kurban vermiş adam hırslanır. İntikam alacak, düzeni değiştirecektir. Fakat poker oynayıp, zengin kızlarla yüzerek bunu yapmak gibi “mükemmel” bir planı vardır..
            Justin’in oyunculuğu hiç sırıtmıyor beklide ilk başrolü diyebileceğimiz film de. Yakışıklı ve karizmatikte olunca Hollywood için sorun kalmıyor. Bundan sonra onu çok daha fazla izleyeceğiz anlamına geliyor bu. Amanda Seyfried güzelliğiyle renk katmış filme. Bunun dışında olumlu veya olumsuz bir yorumu hak etmiyor. Anlayamadığım  tek şey kendinlerini neden bu güzel sarışının saç rengini değiştirmek zorunda hissetmişler.
             “Fakirler hızlı, zenginler yavaş yaşar”  fikri benim en beğendiğim fikirdi. Ve tabiî ki arabalar. Benim gibi motor sesi ruhunuzu okşayan o Amerikan klasiklerini seviyorsanız bu filmi hiç ama hiç düşünmeden izleyin. İyi kötü bir sürü bu eleştiriden sonra özet olarak izlenebilir fakat çok şey beklenemeyecek bir film duruyor karşımızda. İyi seyirler..

2 yorum:

  1. O kadar cok sey aklima takildi ki bi kac tanesini senlede paylasmak isterim:
    1. Neden 25? Neden 32 diil;)
    2. Bu bilekteki gomme dijital saat olayi nasil olmus
    3. Simdiye kadar hic kimse bu zaman satan yerleri soymaya calismamis mi yani sonucta arabaya binim camdan iceri girdiler niye kimsenin aklina gelmemis
    4. Bu 158. Bolgeye bunlarin pesinden neden sadece bi zaman polisi gonderiyolar
    5.
    6.





    17962. Ve en onemli sorum bu kiz o topuklularla kosma dersi falan mi satin aldi acaba 5 ay karsiliginda;)

    YanıtlaSil
  2. zeki arkadaşım benim. bu yönetmen bizim gibilerin eline düşeceğini bilseydi inan bu filmi yapmazdı.:):):):)......

    YanıtlaSil